Електронний цифровий відеопоказ
2

Вступ.

 

Відео повинно виконувати важливу роль в культурному вихованні населення, це одна із ланок, яка не заміняє, а доповнює кіно.

              Електронний цифровий відеопоказ – це комплекс сучасної електронної комп’ютерної техніки, яка дозволяє при використанні цифрових носіїв інформації відобразити на великому відеоекрані високоякісне кольорове зображення з багатоканальним об’ємним звуком.

Апаратна електронного відеопоказу має наступні компоненти:

-                      Цифровий носій – має в собі весь комплекс інформації про зображення і багатоканальний звук.

-                      Цифровий програвач – перетворює цю інформацію в електричні сигнали зображення і звуку.

-                      Електронний цифровий проектор – формує багатоканальні звукові сигнали, які підсилюються звуковими підсилювачами, і які поступають на акустичні колонки в глядацькому залі.

 

В системі електронного цифрового відеопоказу інформація про зображення присутня в цифровому вигляді на всіх етапах її перетворення аж до формування зображення електронним цифровим проектором – в цьому полягає принципова відміна цієї системи від звичайного відеопоказу.

 

Апаратура електронного відеопоказу споживає 600-700 Вт електроенергії від однофазної електричної мережі, не виділяє тепла і озону, практично не виробляє акустичних шумів

Апаратура електронного відеопоказу може встановлюватися в апаратній без демонтажу вже встановлених відео проекторів. При необхідності в апаратній може бути встановлений телевізійний приймач ефірних, кабельних і  супутникових телевізійних сигналів, що дозволяє проектувати на екран будь-яке телевізійне зображення.

Електронний цифровий проектор може працювати з комп’ютером будь-якого типу, при цьому комп’ютерне зображення високої якості проектується на великий екран.