Товарна політика компанії «Конті»
29

6. Розроблення заходів щодо модифікації товарної номенклатури і товарних ліній

Розробити систему заходів для формування первинного споживчого попиту на шоколадних плиток з ромовим кремом, які планує просувати компанія «Конті» на українському ринку. Даний шоколад передбачено реалізувати на всій території України за допомогою роздрібних торгівельних точок.

  1.               Визначення основної мети та завдання комплексу заходів зі створення та стимулювання попиту.

Основна мета: завоювати 15-20% ринку шоколаду в Україні. На сьогоднішній день український ринок шоколаду є досить насиченим, його місткість поступово зростає. Тому максимально можливий результат за даного рівня конкуренції та рівня цін становить 15-20%.

Відповідно до мети, сформульовано такі основні задачі:

       проведення рекламної кампанії під час виходу товару на ринок;

       завоювання частки ринку на тривалий період, як мінімум 5-7 років;

       інформування постійних клієнтів про появу нового товару;

       переконати роздрібних торговців внести новинку до асортименту.

  1. Визначення цільової аудиторії.

Після опитування покупців товарів агропромислового спрямування було виявлено, що цільова аудиторія шоколаду є досить широкою, оскільки розрахована як на дітей, так і на дорослих та є досить доступною за ціною. Та все ж таки шоколад знаходить своїх споживачів серед населення середнього віку, з середнім або вище середнього рівнем доходів (табл. 6.1). У табл. 6.1 прийнято наступні умовні позначення: *** - постійні покупці шоколад, ** - купують рідко або в особливих випадках, * - не купують внаслідок нестачі коштів, або мають алергію на шоколад.