Розроблення маркетингової програми просування товару ТМ «Lipton» на ринку
33

6.3. Політика стимулювання збуту.

Маркетингова комунікаційна політика – система заходів, спрямованих на поінформованість споживачів, торгових і збутових посередників, контактні аудиторії, а також широкий загал про продукцію і її товаровиробника (продавця), стимулювання (формування спонукальних мотивів) попиту на продукцію з метою її просування на ринку [10].

Заходи політики комунікації:

  1. Пропаганда (пабліситі) та паблік рилейшнз

ТМ «Ліптон» завдяки спонсорству стимулює попит на товар шляхом поширення про продукцію і виробника позитивної інформації. Програми, у яких спонсор ТМ «Lipton»:

  1. Шоу «Україна має талант!» - 2009 році
  2. Шоу «Україна має талант! - 2» - у 2010 році спонсор стала ТМ «Lipton»;
  3. Шоу «Х-фактор» - у 2013 році, 4 сезон
  1. Стимулювання збуту

В магазинах постійно проводяться акції продукції:

  1. Акція «Думки, що надихають» – при покупці великої пачки чашка у подарунок або «1+1=2», 2 упаковки за ціною одного. Також у 2008 році було розроблено промо-набори (50+50 чайних пакетиків) чаю Lipton Yellow Label із ексклюзивним дизайном кружок з колекції «Думки, що надихають».
  2. Акція «Станьте знатаком чая» – у 2011 році був проведений конкурс. Для участі треба було зареєструватися на сайті і виконувати умови конкурсу, призом була поїздка у Санкт-Петербург на 2 дня із походом до заводу «Lipton».
  3. Промо-акція Lipton Ice Tea –  у 2011 році команда промоутерів працювала на пляжах і в парках міста і всім бажаючим пропонували спробувати освіжаючий літній напій, а також розповідали про переваги і корисні властивості продукту.