Розроблення маркетингової програми просування товару ТМ «Roshen» на ринку
3

Преамбула

Кондитерська корпорація «Roshen» – один з найбільших світових виробників кондитерських виробів. Під власним «солодким знаком якості» Roshen виробляє понад 320 найменувань високоякісних кондитерських виробів (шоколадні і желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти). Загальний обсяг виробництва продукції досягає 450 тисяч тон на рік [11].

Метою даної роботи є дослідження комплексу маркетингу на конкретному підприємстві. Зокрема основним завданням дослідження є аналіз діяльності корпорації «Roshen».

Завданням даної роботи є визначення основних аспектів маркетингової товарної політики, її суть, цілі та позиціонування товару на ринку, дослідження цінової політики, політики комунікацій, визначення основних каналів збуту, які використовуються підприємством. Корпорація «Roshen» стоїть на першому місці по виробництву, реалізації кондитерських виробів та прихильності споживачів, тому головне завдання підприємства – утримання досягнутих позицій. Дана робота передбачає оцінку ефективності маркетингової програми та розробку способів контролю за її реалізацією, розрахунок бюджету на проведення рекламної кампанії, визначення каналів збуту, цінової та товарної політики.

За допомогою маркетингових досліджень керівництво підприємства одержує необхідну інформацію про те, які вироби і чому хочуть купувати споживачі та які вироби вони купуватимуть в майбутньому, про ціни, які споживачі готові заплатити, про те, у яких регіонах і на які вироби найбільш високий попит, де збут продукції підприємства може принести найбільший прибуток.

Бюджет маркетингу на півроку склав 32 500 155 грн: 1) на формування системи розподілу і товарообігу – 1 448 279 грн; 2) на стимулювання збуту – 30 844 476 грн; 3) на інші маркетингові заходи – 207 400 грн.