Вивчення та аналіз маркетингової товарної політики корпорації Roshen
3

Вступ

Кондитерська корпорація «Roshen» – один з найбільших світових виробників кондитерських виробів. Під власним «солодким знаком якості» Roshen виробляє понад 320 найменувань високоякісних кондитерських виробів (шоколадні і желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти та ін.). Загальний обсяг виробництва продукції досягає 450 тисяч тон на рік [11].

Для ефективної роботи будь-якого підприємства має бути розумно спланована і втілена в життя товарна номенклатурна політика, яка і є одним із факторів успіху компанії. За допомогою маркетингових досліджень керівництво підприємства одержує необхідну інформацію про те, які вироби і чому хочуть купувати споживачі та які вироби вони купуватимуть в майбутньому, на які сегменти слід звернути особливу увагу та чи варто охоплювати нові сегменти ринку, нові категорії споживачів, які є відносно ризикованими для даного виду продукції.

Метою даної роботи є дослідження товарної номенклатурної політики на конкретному підприємстві. Зокрема основним завданням дослідження є аналіз асортиментної політики корпорації ROSHEN.

Об’єктом аналізу є товарна номенклатурна політика конкретного підприємства.

Завданнями даної роботи є: проаналізувати техніко-економічний стан підприємства за допомогою аналізу відповідних показників; проаналізувати товарну номенклатуру та її ефективність; побудувати ринковий профіль товарних ліній; проаналізувати ступінь відповідності товарної номенклатури потребам ринку; розробити заходи щодо модифікації товарних ліній та щодо посилення бренду підприємства; оцінити економічну доцільність заходів з підвищення ефективності товарної політики.

Методи дослідження обрані в залежності від типу даних, які необхідні в ході аналізу: експертні методи, кабінетні дослідження, прогнозування, опитування, розрахунок, оцінка тенденцій.