Проблеми раціонального розподілення електроенергії
5

Крім того, при такому електропостачанні споживачів будуть зменшені значні втрати електричної енергії в струмопровідниках розподільчої мережі 10 і 0,4 кВ.

2.2 Відомість споживачів електричної енергії

Підстанція «Короваї» живить 8 споживачів. Зокрема, фідер Майорщина: на ній знаходиться 23 трансформаторні підстанції  з навантаженням 39 А; довжин лінії 25,75 км, на ній знаходиться 12 юридичних споживачів і 738 побутових;  фідер Лутайка довжина 42 км, 30 ТП потужністю 4-213 кВА з навантаженням 40 А; на фідері РЕМ Завод знаходиться 26 ТП потужністю 3-215 кВА з навантаженням 39,5 А, лінія довжиною 37,56 км на якій знаходиться 9 юридичних і 730 побутових споживачів; фідер Булиженці – довжина 13,356 км, 9 ТП потужністю 1329 кВА з навантаженням 39,4, 7 юридичних і 224 побутових споживачів; та ін. менш значні фідера.

Підстанція працює цілодобово, ремонт та профілактика здійснюються у святкові та вихідні дні.

2.3 Вибір схеми електропостачання і величин напруг живлення

Проектуєма трансформаторна підстанції напругою 35/10 кВ являється практично підстанцією глибокого вводу, виконаною за спрощеною схемою комутації на первинній напрузі. Трансформаторна підстанція на стороні 35кВ виконана на відокремлювачах і короткозамикачах. Це проста і надійна схема без збірних шин на стороні високої напруги. Підстанція отримує живлення від енергетичної системи двома повітряними лініями ЛЕП-35кВ.

Розподіл електричної енергії при такій схемі відбувається на розподільчому пункті низької напруги 10кВ трансформаторної підстанції. При пошкодженні одного із силових трансформаторів короткозамикачі створюють штучне коротке замикання і визивають спрацювання захисту на кінці лінії живлення, яка відключається разом із пошкодженим силовим трансформатором.

На підстанції передбачається роздільна робота ліній і роздільна робота силових трансформаторів, бо при цьому суттєво знижуються струми К.З. Шини розподільчого пункту 10 кВ також розділені на дві секції вакуумним вимикачем з