Характеристика галузі господарської діяльності
2

Досвід країн з розвинутою ринковою економікою свідчить, що в період структурних змін в економіці питання професійного навчання набувають особливого значення і постійно перебувають під увагою держави та громадськості. Підготовка кадрів робітничих професій здійснюється в професійно-технічних закладах, в навчальних комбінатах, безпосередньо на виробництві та в середньо-освітніх школах.

З кожним роком все більшає кількість обчислювальної техніки. З‘являються нові сфери застосування комп‘ютерної техніки, отже потрібним є все більше спеціалістів, здатних створювати програми для опису задач і системи баз даних різноманітних предметних областей. Такою спеціальністю  є «Програмування для ЕОТ та АС», отже у курсовому проекті розробимо програму підготовки заданого спеціаліста.

1.1.1.   Визначення видів діяльності фахівця.

Діяльність - це активна взаємодія людини з середовищем, в якій він досягає свідомо поставленої мети, що виникла в результаті появи у нього певної потреби.

Певні види діяльності може виконувати спеціаліст залежно від навчального закладу, освітнього та освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки який здобуває спеціаліст. Спеціаліст за спеціальністю «Програмне забезпечення обчислювальної техніки та автоматизованих систем» закінчує технікум, одержує освітньо-кваліфікаційний рівень молодший спеціаліст і освітній рівень – базова вища.

Таблиця  1.1

Професійне використання фахівця

Виконувані трудові процеси (функції)

Місця використання фахівця

1

2

Технологічна:

-          Налагодження і тестування програмних продуктив

-          Модифікація програмних продуктив

-          Адаптація і налаштування програмних продуктів

-          Фахівець з розробки та тестування програмного забезпечення;

-          Менеджер з продажу програмного забезпечення;

-          QA-инженер (автоматизированное тестирование