Комплексне вирішення проблеми підвищення опору конструкційних матеріалів
117

Усі ізолятори працюють у колі змінного та постійного струму 1000 В, 50 Гц та застосовуються у таких приладах як високовольтні лінії, ізолятори на електростанціях, генератори електричного струму з теплової енергії і т.д. Під час їх експлуатації, може виникнути коротке замикання, яке може призвести до пожежі в приміщенні в наслідок займання пристрою. Коротке замикання може статись внаслідок неправильної експлуатації приладу, або ж неналежного виготовлення ізолятора.

Для запобігання виникненню несправностей у пристрою, які можуть спричинити надзвичайну ситуацію, потрібно в першу чергу дотримуватись умов експлуатації. Безпека експлуатації забезпечувалась наступними захисними засобами: застосуванням ізоляції, неприступністю струмоведучих частин, блокуваннями безпеки, застосуванням малих напруг, ізоляцією електричних частин від землі, компенсацією ємнісної складової струму замикання на землю, вирівнюванням потенціалів.

Також на етапі виготовлення самого термоелектричного матеріалу не потрібно допустити жодної конструкторської помилки. Лише за належної термічної обробки та хімічного складу пристрій буде працювати безперебійно і не спричинить жодної надзвичайної ситуації.

 

6.2 Техногенно-екологічна безпека у місті Городок.

Надзвичайна ситуація є наслідком сукупності винятко­вих обставин, що склалися у відповідній зоні в результаті над­звичайної події техногенного, природного, антропогенного та во­єнного характеру, а також під впливом можливих надзвичайних умов.

Таким чином, надзвичайна ситуація є наслідком надзвичайної події і можливих надзвичайних умов.