Проектування комплексної механізації літнього табору на 400 голів з розробленням технологічної лінії приготування і роздачі кормів коровам з використанням мобільних кормороздавачів міксерів, в умовах ФГ “АНГО”
2

продукції, виконання інших операцій. Зростання рівня технічного оснащення тваринницьких підприємств сприяє також впровадженню результатів наукових розробок і досягнень передового досвіду, реалізації заходів, які забезпечують істотне підвищення продуктивності тварин та якості отриманої продукції, високу технологічну й економічну ефективність виробництва.

Комплексну механізацію, як відомо, вигідніше впроваджувати на великих спеціалізованих підприємствах з добре відпрацьованою технологією виробництва. У цьому разі капіталовкладення в технічні засоби окупляться швидше і забезпечує вищу технологічну та економічну віддачу. Водночас не менш важливо механізувати виробничі процеси і на тваринницьких підприємствах малих форм власності (орендні, підсобні, приватні тощо), для яких характерним є дефект робочої сили.

  Реконструкція тваринницьких підприємств відповідно до нових форм організації виробництва потребує здійснення великого обсягу

будівельно - монтажних робіт, технічного переоснащення існуючих ферм  на

базі прогресивних технології і нових засобів механізації з метою підвищення

ефективності використання капіталовкладень, кормових і енергетичних ресурсів, зменшення затрат ручної праці.

Метою написання дипломного проекту є проектування комплексної механізації літнього табору на 400 голів з розробленням технологічної лінії приготування і роздачі кормів коровам з використанням мобільних кормороздавачів міксерів, в умовах ФГ “АНГО” Миргородського району, Полтавської області.