Маркетингова діяльність у сфері послуг та напрями її вдосконалення
111

Проведений ABC-аналіз показав, що найвигіднішою в асортименті страхових послуг виявилася КАСКО, яка потрапила в групу «А».

Було проведено дослідження ставлення споживачів до послуг компанії та виявлено довіру й позитивне налаштування щодо нашої компанії та її послуг.

У практичній частині наведено розрахунки щодо аналізу позицій на ринку і вибору оптимальної стратегії для підприємства методом SPACE, відповідно до якого ВАТ УСК «Дженералі Гарант» повинна розробляти  конкурентну стратегію. Адже галузь страхування є привабливою й стабільною, і в ній можна втриматись забезпечуючи мінімальну конкурентоспроможність та концентруючись в ніші.

Також було проведено оцінку за допомогою методу БКГ, де головним конкурентом є страхова компанія  «ОРАНТА», яка являється однією з найбільших та сильніших страхових компаній в Україні та надає аналогічний спектр послуг, що й ВАТ УСК «Дженералі Гарант». Найкращою бізнес-одиницею виявилася така послуга як КАСКО.

Розрахунки, проведені для оцінки конкурентоспроможності послуги компанії показали, що СК «Дженералі Гарант» випереджає своїх найближчих конкурентів СК «ОРАНТА» та СК «АСКА» за такими показниками як професіоналізм та культура персоналу, надійність страхової компанії, наявність дисконтної системи знижок, широкий спектр додаткових послуг (безкоштовні консультації, повне професійне супроводження від моменту надходження заявки до моменту оформлення полісу). Один з найбільш важливих напрямків підвищення конкурентоспроможності страхової компанії “Дженералі Гарант” – постійна пропозиція більш якісних в порівнянні з конкурентами послуг, тобто повне професійне супроводження від моменту надходження заявки до моменту оформлення полісу, відкритість умов страхування, доступність інформації щодо строків подачі повідомлень про страховий випадок і ін. Було також вирішено ввести в спектр додаткових послуг компанії інновацію –