Розробка комплексу маркетингу фірми
3

ВСТУП

 

В умовах формування національної економіки України у напрямку ринкових перетворень суттєво змінюються вимоги до підприємництва, до ефективного використання ним всіх видів ресурсів, реклами, елементів виробничого циклу тощо.

Велика роль відводиться такій галузі, як маркетинг.

Маркетинг це діяльність, спрямована на створення попиту та досягнення цілей підприємства через максимальне задоволення потреб споживачів. Маркетинг вперше виник в США, ще в 1902 році в ряді провідних університетів США (Гарварду та інших). В 1926 р. створена наукова організація викладачів маркетингу й реклами, на базі якої в 1937 р. було засновано американську асоціацію маркетингу (АМА). Бурхливий розвиток маркетингу  припадає на 50-60-ті роки.

Сьогодні вже діють Європейське товариство дослідження маркетингу та громадської думки, Європейська академія маркетингу, а в 1997 р. створено Українську асоціацію маркетингу (УМА).

Однією з фундаментальних категорій сучасного маркетингу є поняття комплексу маркетингу. Який використовують в своїй діяльності всі підприємці. І це не дивно, бо до нього входять збутова діяльність, просування товару на ринку тощо.

В даному курсовому проекті прорахована оптимальна ціна на товар фірми, визначена незадоволена потреба, створена фірма, яка задовольнить цю потребу, займе свою нішу на ринку тощо. У курсовому проекті містяться також графічні зображення. Все це і багато іншого роблять даний курсовий проект більш наглядним і кращим для сприйняття.