Розробка комплексу маркетингу фірми
5

Бо прасувати треба всім. Гарно виглядати на роботі, школі тощо треба всім. Тому праска потрібна всім.

Потреба еластична

Оскільки потреба в прасці є, але вона коштує не дешево (особливо це стосується якісної праски, іноземного виробництва). Так показав аналіз первинної і вторинної інформації.

Потреба є основна.

Оскільки вона пов’язана з потребою гарно виглядати на людях. Це взаємозалежні потреби. А це неможливо без прасування одягу. Тобто купляють праску тоді, коли виникне в цьому потреба.

Соціально позитивна потреба.

Бо гарний зовнішній вигляд (відпрасована сорочка, штани тощо) створюють навколо тебе зовнішню обстановку, яка сприяє спілкуванню, навчанню тощо.

Потреба усвідомлення всією потенційною групою.

Оскільки всім відомо, що гарно виглядати треба завжди. Це перш за все самоповага до себе, до оточуючих тебе людей. Тому потреба в прасці усвідомлена в кожній сім’ї, кожній людині, тобто всією потенційною групою.

Нормальна потреба.

Бо праску купують по мірі необхідності, тобто коли, наприклад, зламалася стара праска, чи треба купити якісну праску в подарунок тощо. Попит на праски є постійним, хоча ціна її не дуже вже й мала.

Потреба привита рекламою, іншими споживачами.

Реклама прасок переконує нас в необхідності якісних, надійних та дешевих прасок. Друзі, колеги (інші споживачі) кажуть тобі, що ця праска надійніша за будь-яку іншу. Купуй саме цю тощо.

Потреба задоволена одинично.

Один раз людина купує праску, і користується нею доти, поки вона не зламається чи не з’явиться інша праска, яка б була краща, ніж ця і яку би захотіла купити (і купила) ця людина.

Отож, проаналізувавши незадоволену потребу можемо зробити висновок, що для її задоволення треба створити фірму-виробника прасок (яка б випускала якісні та дешеві праски).

Приймаємо рішення про створення фірми “Міраж”, яка буде виробляти першокласні якісні праски за доступною для споживача ціною.