Інформаційні агентства Німеччини: «Дойче прес агентур» (ДПА), «Альгемайнер дойчер нахрихтендинст» (АДН)
17

англійській, іспанською та арабською мовами. У серпні 1949 р три інформаційних агентства Німеччини об’єдналися в одне - Deutsche Presse-Agentur - Німецьке інформаційне агентство. 1 вересня 1949 року на новинній стрічці dpa з’явилося перше повідомлення. Зараз dpa - провідне агентство на ринку новин, практично всі щоденні газети в Німеччині є його клієнтами.

«Бертельсман» - концерн світового значення. Концерн «Бертельсман» виріс з невеликого книжкового видавництва і став найбільшим за оборотом європейським концерном в області ЗМІ. Завдяки великим інвестиціям на американському ринку ЗМІ, «Бертельсман» є сьогодні найбільшим видавцем англомовної літератури, співвласником різних клубів любителів книги, друкарень, а через «Бертельсман м’юзік груп», з якої, зокрема, зросла солідна фірма звукозапису РСА, діє і на музичному ринку. Комерційна реалізація творчих ідей схожа тут з промисловим виробництвом.

Сьогодні німецький газетний ринок характеризується невеликою кількістю загальнонаціональних газет і добре розвиненою місцевою пресою. Загальнонаціональні щоденні газети: «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (Франкфурт Альгемайне Цайтунг), FAZ (Франкфуртська загальна газета) - ліберально-консервативна і найпопулярніша в світі газета ФРН, видається у Франкфурті-на-Майні. Незалежна газета, не підтримує жодну з політичних партій Німеччини. Тираж: 387 064 примірників; «Bild» (більд) (Картинка) - бульварна газета, флагман видавництва Springer-Verlag (Шпрінгер Верлаг), найтиражніша газета Німеччини.

На відміну від всіх інших загальнонаціональних газет, переважна більшість тиражу Bild поширюється в роздріб, а не за передплатою. «Handelsblatt» (ханделсьсблат) (Торгова газета) - провідна фінансова газета Німеччини. «Financial Times Deutschland» (Financial Times Німеччина) - фінансова і політична газета, яка видається з 2000 р .. Щотижневі суспільно-політичні журнали: «Der Spiegel» (дер шпігель) (Дзеркало); «Focus» (Фокус); «Stern» (Зірка). Жіночі журнали: «Brigitte» (Брігітте); «Freundin» (фройдін) (Подруга) BILD-Zeitung (більд цайтунг) Щоденна найпопулярніша «жовта» газета / концерн Axel Springer Verlag. FOCUS Ежнедельний журнал: лівий