Інформаційні агентства Німеччини: «Дойче прес агентур» (ДПА), «Альгемайнер дойчер нахрихтендинст» (АДН)
21

понад 800 співробітників. У Німеччині у агентства розташовуються 12 регіональних відділів та понад 50 бюро. У 2004 році бюджет агентства становив 94 мільйони євро.

Цілями ДПА є збір, переробка і поширення матеріалів новинного, архівного та ілюстративного змісту. За даними 2004 року щодня ДПА збирає в середньому понад 800 культурних, економічних, політичних та інших повідомлень, а також близько 350 фотоматеріалів з усього світу. Робочими мовами агентства є німецька, англійська, іспанська та арабська.

ДПА тісно співпрацює з інформаційними агентствами Австрії і Швейцарії. У 80 країнах світу у ДПА є представництва. Головний офіс англійської служби ДПА знаходиться в Корку, іспанської служби - в Буенос-Айресі та Мадриді, арабської служби розташований в Каїрі.

«DPA Basic Service» є найбільш важливою послугою, яку надає ДПА. Послуги виробляє більше 800 щоденних звітів з усього світу, на суб’єкти політики, бізнесу, культури, спорту та інших історій різних новин. Поряд з міжнародними офісами є регіональні відділення підготовки доповідей, що стосуються німецької політики, бізнесу, культури і спорту. «DPA Photo Service» надає клієнтам близько 350 фотографій в день. Клієнтам ДПА надаються послуги за щомісячну плату (яка залежить від розміру організації), додаткові збори необхідні для організацій, які не забезпечують утримання ДПА. «DPA Basic Service» є найбільш значущою німецькою службою новин. З цими словами ДПА грає важливу роль у визначенні порядку денного для німецьких ЗМІ. Протягом багатьох десятиліть ДПА був показником майже в кожній німецькій газеті і службі новин.

У 2008 році було оголошено, що починаючи з весни 2009 року ДПА надаватиме двомовні послуги на турецькій та німецькій мові. Служба була запущена, так що німецькі ЗМІ можуть «представити інформацію для громадян Туреччини, які говорять, що проживають в Німеччині».

ДПА працює з компаніями від багатьох інших інформаційних агентств; зарубіжні агентства включають Австрію «Presse-Agentur». ДПА також