Звіт Про проходження організаційної практики в готелі Брістоль
17
  • Виводить з бази «Інтеротель» реєстр рахунків і зведену по доходами після закриття зміни.
  • Робить Z-звіт і інкасацію для фіскального реєстратора.
  • Упорядковує стійку, рецепцію і безпосередньо робоче місце.
  • Робить ксерокопію всіх необхідних у роботі документів і анкет.
  • Готує під заїзд ключі і заповнює конверти для них.
  • У 6:00 годин готує заявку для ресторану на сніданки.
  • Робить звіт по завантаження готелю.

 

3.1.4 Рекламна та інформаційна діяльність готелю «Bristol»

 

У готелю «Bristol» не створено повноцінного відділу маркетингу, тому усі маркетингові функції виконує наймаштабніший  відділ готелю – відділ продажів, що також виконують функції маркетингу. У цих службах працюють фахівці з маркетингових досліджень, реклами, зв’язків із громадськістю.

У відділ входять такі чотири підрозділи:

1. Дослідження клієнтів. Складається з менеджерів сектора і 2-5 співробітників по роботі з клієнтами. Цей підрозділ підтримує контакти зі старими партнерами, займається пошуком нових клієнтів, працює з корпораціями. Кожен менеджер відділу має план, що визначає кількість клієнтів, з якими потрібно зав’язати ділові контакти.

2. Техніко-організаційна група. До її складу входять менеджери сектора і 2-5 співробітників по роботі з клієнтами, вони займаються організацією банкетів, конференцій і груповим розміщенням.

3. Підрозділ з питань бронювання.

4. PR Management. Відповідає за зв’язки з громадськістю. У цілому робота відділу оцінюється за об’єктивними кількісними показниками: ростом бізнесу, завантаженням, рівнем цін.

Функціонування комерційної служби сучасного готелю припускає злагоджену роботу підрозділів із збуту (продажів) і маркетингу. Якщо фахівці відділу маркетингу, виходячи з даних маркетингових досліджень, намагаються