Товарознавчо-експертна оцінка якості будівельних матеріалів мінерального походження, їх митне оформлення (за матеріалами ТзОВ «Атлант-Стиль»)
87

1) загальної (протокольна);

2) констатуючої;

3) заключної.

У загальній (протокольній) частині експерт зазначає відомості згідно з найменуваннями пунктів. За відсутності необхідних даних щодо конкретного пункту він не заповнюється, про що в констатуючій частині акта робиться відповідний запис.

Фіксуються номер і дата документа про виклик представника постачальника ТзОВ «Атлант-Стиль», і якщо виклик не потрібний, робиться посилання на існуючий документ або положення.

У констатуючій частині експерт дає характеристику стану пред’явленого товару і виявлених дефектів, фальсифікацій. Найменування і опис дефектів (фальсифікацій) наводяться згідно з термінологією, прийнятою у нормативних документах, викладаються методи експертної оцінки з точним описом порядку проведення дослідження.

Заключна частина включає самостійне оформлення експертом висновку, який є об’єктивним, достовірним і обґрунтованим. В якому вказується заключення про даний досліджуваний товар підприємства ТзОВ «Атлант-Стиль». Підписує висновок експерт або група експертів, які проводили експертизу.

До акта експертизи додаються акт відбору зразків, протоколи досліджень, розрахунки, експлуатаційні документи та ін.

Експерт направляє акт експертизи на реєстрацію в експертну організацію не пізніше наступного дня після його оформлення.

1.3.