Виготовлення пилової продукції
2

 

Вступ

Ні одна галузь народного господарства не обходиться без деревини. По цій причині важливу роль в розвитку економіки відіграє лісопереробна галузь промисловості. До її складу входять: деревообробна, целюлозо-паперова і лісохімічна промисловості.

За ознаками продукції , що випускається, і технології її виробництва деревообробна промисловість поділяється на наступні виробництва: лісопильне, шарувато-клеєної деревини і деревиноволокнистих плит, деревообробне і спеціалізоване.

Кожне виробництво вимагає правильного підходу до вибору і розрахунку необхідного обладнання і параметрів технологічного процесу. Також важливу роль в сучасній деревообробній промисловості відіграє безвідходний метод виробництва, який полягає у повному використанні об’єму деревини, що поступає в цех.

В лісопильному виробництві колоди і кряжі переробляють на пиломатеріали і заготовки. Для технології лісопильного виробництва характерна механічна обробка деревини різанням.

В технології лісопильно і деревообробного виробництва широке застосування отримує агрегатний метод переробки пиловочної сировини на пиломатеріали і технологічну тріску.

Правильний вибір і розрахунок необхідного обладнання для забезпечення технологічного процесу відіграє дуже важливу роль у забезпеченні продуктивності роботи лісопиляльного цеху.

Таким чином завданням даного курсового проекту є реалізація вищевказаних умов з метою забезпечити високу продуктивність технологічного процесу і раціональність використання ресурсів.