Використання представників роду Thuja при створенні ландшафту приофісного скверу
45
  1. зберігання хімікатів проводиться в спеціально обладнаних приміщеннях, віддалених від будинків та продуктових складів;
  2. поблизу місць роботи з хімікатами необхідно мати засоби для надання першої допомоги при отруєннях (питна вода, нашатирний спирт);
  3. у випадку отруєння слід звернутися до лікаря [4, 9, 18].

 

 6.3 Створення безпечних умов праці

Створення здорових і безпечних умов праці – справа державної важливості. Підприємства і організації повинні турбуватись про поліпшення цих умов, про скорочення й ліквідацію важких фізичних і шкідливих процесів. Підприємство чи цех не можуть бути прийняті в експлуатацію, якщо в них не забезпечені здорові й безпечні умови праці.

Законодавством передбачені правила (норми) охорони праці, обов’язкові для адміністрації підприємств, та інструкції, обов’язкові для робітників і службовців. Робітники повинні знати й виконувати вимоги інструкцій з охорони праці. Порушення правил і інструкцій з вини працівника розглядається як порушення дисципліни праці.

Основоположним документом, що визначає правові норми й відповідальність адміністрації підприємств і організацій за охорону праці та створення безпечних умов є Кодекс законів про працю. Кодекс визначає режим робочого часу й відпочинку, гарантії та пільги для жінок, підлітків і деяких інших категорій працівників.

Законами передбачено безплатну видачу робітникам і службовцям спецодягу й інших засобів спеціального захисту (запобіжних поясів, захисних окулярів, масок, шоломів), мила, знешкоджувальних засобів, молока та лікувально-профілактичного харчування.