Використання представників роду Thuja при створенні ландшафту приофісного скверу
49

ВИСНОВКИ

На сьогоднi в ландшафтному дизайнi, як i в модi, що постiйно змінюється, не існує безперечної переваги стилiстичного напрямку. Навпаки, простежується тенденцiя до злиття стилiв, використання вдалих проектiв в сучаснiй обробцi. Бажано, щоб цiкавi та оригiнальнi елементи ландшафтного дизайну вчасно з'являлись та  милували око в повсякденному життi. При напрацюваннi нових компонентiв ландшафтного дизайну на територiї приофiсного скверу Буринського цукрового заводу використано 9 видів декоративних дерев, кущiв, лiан та квiткових культур. Основні представники роду: туя західна (Thuja occidentalis), туя складчата ( Thuja plicata), туя східна ( Thuja orientalis), туя японська ( Thuja japonica).

Якби правова база України дозволяла адмiнiстрацiї заводу врахувати їх при реконструкцiї скверу, то вiдновлення ландшафту скверу можна було б виконати в найближчий час.

 

 

ПРОПОЗИЦІЇ

Загальний план реконструкції скверу пропонується представити на розгляд та для подальшої реалізації на місцевості адміністрації цукрового заводу. Пропонується очистити територію від старих, аварійних та загущених насаджень і зробити докорінну зміну газонного покриву. Кошти на ці заходи пропонується компенсувати заводчанам за рахунок бюджету заводу, або за загальновiдомим принципом "на громадських засадах". Також пропонується використати наведені ландшафтні композиції, так як вони гармонійно вписуються в загальний вигляд скверу та являються цінними з погляду фізичної та моральної користі для персоналу цукрового заводу.