Облік, аналіз і аудит використання паливно-мастильних матеріалів на підприємстві
105

Висновки та рекомендації

 

 

 

Зміни в економіці України дали змогу підприємствам реалізувати принципи ринкових відносин, сприяли підвищенню їх конкурентно спроможності, забезпечили їх динамічний розвиток.

В умовах ринку кожне підприємство є незалежним товаровиробником. Воно самостійно приймає рішення в межах чинного законодавства, але відповідає за свої дії перед державою, діловими партнерами, перед кінцевим споживачем своєї продукції. Кожне з них прагне мати прибуток. Однією із складових стабільної та рентабельної роботи підприємства є оптимальна наявність і обіг виробничих запасів.

Одною із складових частин виробничих запасів є паливно-мастильні матеріали.

Тому в І розділі бакалаврської роботи було розглянуто теоретичні основи обліку і аудиту паливно-мастильних матеріалів на підприємстві. Була дана економічна сутність ПММ у складі виробничих запасів. Вчасності дана класифікація економічних ресурсів, відображено місце товарно-виробничих запасів у складі економічних ресурсів.

Для правильності організації обліку запасів важливе значення має їх науково обґрунтована класифікація. Тому в цьому ж розділі була дана характеристика видів запасів за кваліфікаційними групами. Ця класифікація забезпечує виконання підприємством основних завдань обліку за контролем запасів. Дана також характеристика виробничих запасів, які обліковуються на різних субрахунках субрахунку 20 «Виробничі запаси» - це сировина і матеріали, купівельні напівфабрикати та комплектуючі вироби, паливо, тара й тарні матеріали, будівельні матеріали, матеріали передані в переробку, запасні частини, матеріали сільськогосподарського призначення, інші матеріали.