Облік, аналіз і аудит використання паливно-мастильних матеріалів на підприємстві
41

РОЗДІЛ ІІ

Аналіз організації обліку і аудиту ПММ та ефективність їх використання на ВАТ «ГППК «Альфа»

 

 

2.1. Загальна характеристика підприємства

 

 

 

 

Відкрите акціонерне товариство «Гірничо-переробне підприємство кварцитів «Альфа» (скорочена назва ВАТ «ГППК «Альфа») засноване згідно з Декретом Кабінету Міністрів України «Про приватизацію цілісних майнових комплексів державних підприємств та їх структурних підрозділів, зданих в оренду».

Підприємство створене і діє на підставі чинного законодавства України, Статуту і внутрішніх документів товариства. Воно є самостійним господарюючим суб`єктом, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки, в т.ч. валютні в установах банків, печатку зі своїм найменуванням, фірмовий знак на печатці, а також знак для товарів і послуг, інші реквізити, на які воно має виключні права.

Товариство веде фінансово-господарську діяльність у відповідності з Статутом і діючим законодавством України є самостійним господарюючим суб’єктом. Воно створене з метою одержання прибутку від здійснення промислового виробництва, забезпечення господарських відносин з іншими підприємствами, регіонами, країнами, задоволення матеріальних потреб громадян та членів трудового колективу, вирішення екологічних проблем.

Майно підприємства складається з основних фондів та оборотних коштів, а також цінностей, вартість яких відображається в балансі товариства.