Фасціольоз та терапія при фасціольозі великої рогатої худоби
37

2. Власні дослідження.

 

2.1. Характеристика господарства

 

 

Територія СТОВ “Листвинське” с. Листвин знаходиться в північно-західній частині Овруцького району Житомирської області. До складу СТОВ входить один населений пункт, це Листвин.

СТОВ “Листвинське” знаходиться на віддалі 40 км від районного центру міста Овруча.

З м. Овруча с. Листвин сполучено асфальтною дорогою. Найближча залізнична станція Овруч знаходиться на віддалі 40 км.

Клімат помірно-континентальний з тривалим теплм літом та м’якою короткою зимою.

За багаторічнми даними гідрометеоцентру середньорічна температура найхолоднішого місяця (січня) становить –6,9С, найтеплішого місяця (липня) +28,9С. Середньорічна сума опадів становить 533 мм. Максимальна температура повітря літом 32С (липень-серпень), а мінімальна в січні -28С. Останні заморозки весною в реденьому бувають 21 квітня, а перші восени – 18 жовтня.

Тривалість вегетаційного періоду 160 днів. Відносна вологість літом не падає нижче 30%. Гідротермічний коефіцієнт складає 1,3-1,5. Середня виша сніжного покриву по зоні складає в середньому 13 см. Прогрівається грунт до 10С на глибину 20 см в ІІІ декаді квітня. До перших польових робіт можна притсупати в кінці березня на початку квітня. Вітер в теплу пору року західний та північно-західний несучий із собою насичені повітряні маси; взимку вітер східний і південно-східний.

Напрямок господарства зерново-скотарський.