Управління прибутковістю та рентабельністю підприємств хлібопекарської промисловості (на прикладі ВАТ "Галицький хлібозавод")
35

        При визначенні резервів росту прибутку в результаті зниження виробничої собівартості і позавиробничих витрат, збільшення обсягів реалізації викликає ряд питань. Тут можливий подвійний підрахунок резервів. Так, підприємство може знижувати собівартість і збільшувати обсяг реалізації за рахунок ефективного використання основних фондів, трудових ресурсів, матеріальних затрат. Дана проблема поглиблюється ще й тим, що в даний час на багатьох підприємствах методичні рекомендації з розрахунку резервів росту прибутку відсутні.

        При розрахунку резервів росту прибутку внаслідок зниження собівартості необхідно більш детально її аналізувати в розрізі калькуляційних статей витрат, виявляти перевитрати на них. Причому при визначенні вищеназваних резервів слід використовувати тільки це джерело інформації, щоб не допустити подвійного підрахунку. Проаналізувавши калькуляцію собівартості продукції і визначивши резерви її зниження, можна розрахувати суму додаткового прибутку, який отримаємо за рахунок вищевказаного фактору.

        Самої досконалої методики розрахунку резервів збільшення прибутку немає навіть в країнах з розвинутою ринковою економікою. Запропонована система підрахунку резервів також не є ідеальною.

        Основний недолік сучасної практики пошуку резервів росту прибутку, широко розповсюджений на промислових підприємствах, полягає в тому, що переважно вона зводиться до виявлення безперечних втрат і перевитрат ресурсів. Основна ж маса резервів, які знаходяться в прискоренні науково-технічного прогресу, мобілізація яких призводить до підвищення ефективності діяльності підприємств, частіше за все не викривається.

        Правильний підрахунок резервів росту прибутку необхідний для його планування на майбутній період. Знаючи перспективну суму прибутку, підприємства зможуть правильно з прогнозувати інвестиційну політику, а також витрати на соціально-культурні заходи і матеріальне стимулювання своїх робітників.