Економічні методи запобігання банкрутству підприємства
43

РОЗДІЛ 2. Аналіз ефективності діяльності та діагностика банкрутства ВАТ «Софіївськиї ГЗК «Квант»»

 

2.1. Характеристика економічної діяльності підприємства

 

Відкрите акціонерне товариство «Софіївськиї ГЗК «Квант»» знаходиться на території Хмельницької області в 12 км від міста Хмельницьк. Спеціалізація виробництва є розробка родовищ кварцитів відкритим способом із застосуванням вибухових робіт. На протязі більш ніж 60 років ВАТ «Софіївськиї ГЗК «Квант»» є одним із основних постачальників кварцитів для металургійної та будівельної промисловості. Юридична адреса - ______________________________________

______________________________________________________.

Підприємство було утворене у 1936 році на базі тресту «Нерудсталь», геологічні роботи проведені в 1980-1984 роках, запаси затверджені в обсягах більше 100 млн.тонн.

В 1996 році підприємство було приватизоване шляхом акціонування. Загальна кількість емітованих акцій  на кінець 2007 року склала  11405900 штук номінальною вартістю 0,25 грн. Акціонерами товариства стали 6 юридичних та 1399 фізичних осіб.

Відповідно до проведеного конкурентного аналізу продукція підприємства «Софіївськиї ГЗК «Квант»» є унікальною за своїм хімічним складом. Крім того, наявність сировинної бази, використання сучасної технології дозволяє виробляти кварцити значно кращої якості ніж у конкурентів та реалізовувати її за конкурентоспроможними цінами.

Запровадження технології виробництва кварцитів, розділених по фракціях дозволяє здійснити випуск нових видів продукції [61,c.2].

Кварцитова продукція фракції 0-1 мм: