Розробка стратегії розвитку бізнесу в умовах підприємства
59

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

 

 

 

У курсовій роботі розроблено стратегію розвитку бізнесу в умовах ДП «Поліський лісгосп». Це дало змогу провести стратегічний аналіз діяльності підприємства та розробити комплекс стратегій розвитку його діяльності. На основі проведених досліджень можна зробити такі висновки:

Отже, стратегія підприємства є основою стратегічного планування, за допомогою якої на підприємстві зважується комплекс проблем, пов’язаних з цілеспрямованою переорієнтацією випуску продукції нової номенклатури і асортименту, впровадженням і використанням нових технологій, розвитком маркетингу, удосконаленням структури управління підприємством, своєчасною і якісною, і перепідготовкою кадрів.

Ми для нашого підприємства розробили місію, стратегічні цілі. Зробили загальну характеристику діяльності підприємства, здійснили економічний аналіз діяльності підприємства, зробили оцінку зовнішнього і внутрішнього середовища підприємства і на основі цього побудували матрицю можливостей і матрицю загроз. Побудували матрицю „Зростання – частки ринку” Бостонської консультаційної групи та матрицю „Привабливості галузі – конкурентна позиція” МакКінзі.

За умов ринкової економіки, самостійності підприємств, їхньої відповідальності за результати діяльності виникає об’єктивна необхідність визначення тенденцій розвитку фінансового стану та перспективних фінансових можливостей. На вирішення таких питань і спрямовано фінансову стратегію підприємства. Фінансова стратегія представляє собою визначення довгострокової мети фінансової діяльності підприємства, вибір найбільш ефективних способів і шляхів їх досягнення. Основними завданнями фінансової стратегії підприємства є:

- визначення способів проведення успішної фінансової стратегії та використання фінансових можливостей;