Економіка праці людини
5

Найбільші витрати сім’ї складає придбання продуктів харчування та сплата податків. На третьому місці витратної частини – це оплата мого навчання.

Придбання непродовольчих товарів, а це одяг для дітей та побутові предмети домашнього побуту та витрати на сплату комунальних платежів (опалення, воду, газ) сім’я витрачаємо в загальній сумі витрат відповідно7,5% та 7,1%. На відпочинок дітей та дорослих сім’я витратила в квітні 3,8% сімейних коштів. Обслуговування автомобіля в квітні для сімейного бюджету обійшлося в 9,1%. Сім’я змогла заощадити всього 3 грн.

 

Завдання 2. Провести аналіз оплати праці за контрактом

 

 

 

Контракт є особливою формою трудового договору між найманим працівником і власником підприємства, організації або уповноваженим органом. За контрактом працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою і правилами внутрішнього розпорядку, а власник підприємства, організації або уповноважений ним орган зобов’язується сплачувати працівникові заробітну плату й забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Трудовий контракт - це індивідуальний, формальний і строковий трудовий договір. Контракт є особливою формою трудового договору, в якому строк його дії, права, обов'язки і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення та організації праці працівника, умови розірвання договору можуть встановлюватись угодою сторін.

Контракти мають перевагу над традиційними трудовими договорами, які не повністю враховують особисті якості працівників та змістову специфіку їхньої професійної діяльності, не забезпечують належної відповідальності за доручену справу.