Вплив інноваційної діяльності на конкурентоспроможність підприємства
47

Висновок до розділу 2

 

 

В даному розділі проведено аналіз інноваційної діяльності ВАТ «Ніженський МКК» та вплив її на конкурентоспроможність його. Дана характеристика діяльності підприємства за два останніх роки діяльності. Основний вид продукції яке виробляє підприємство це молочні консерви, розфасовані в жестяні банки № 7 (3,4кг) та № 4 (0,2кг), а також в тюбиках (0,125кг). Реалізує свою продукцію підприємство в основному кондитерським фабрикам на Україні, та частину на еспорт в Росію та Ізраїль.

Наведено економічні показники підприємства з яких видно що показники його погіршились. Зменшилась виручка від реалізації продукції та валовий прибуток,прибуток від операційної діяльності, зменшилась середньооблікова чисельність персоналу і відповідно фонд оплати праці.

Позитивне є те, що знизилась собівартість продукції при тому, що збільшилось виробництво продукції в порівняних цінах і діючих цінах. Хоч не на багато, але зросла середньорічна вартість основних виробничих фондів.

Основні економічні показники ВАТ «Ніженський МКК» за порівняльний період свідчать, що у підприємства відмічався значний склад виробництва, однією з причин якої є економічна і політична нестабільність в країні.

Проведено аналіз інноваційної діяльності підприємства, де визначено головні показники оцінки інноваційної діяльності згідно з даними критеріями до яких належать: коефіцієнт оновлення продукції; коефіцієнт оновлення технології; - частка конкурентоспроможної продукції підприємства.

Аналіз впливу інноваційної діяльності ВАТ «Ніженський МКК» на його конкурентоспроможність свідчить, що інноваційна діяльність підприємства в період реформування економіки зазнала негативних змін, які обумовлені впливом зовнішніх та внутрішніх факторів.