Системи економічної освіти в іноземних країнах
19

Висновки

 

 

 

Економічна освіта - це ділянка науки про економіку, якa фокусується на двох основних темах:

1) поточний стан і зусилля по поліпшенню курсів навчання економіки, а також матеріалів і педагогічних методів використовуваних для навчання економіці на всіх рівнях освіти;

2) дослідження ефективності альтернативних методичних прийомів в області викладання економіки, рівень економічної грамотності різних груп, і фактори, які впливають на рівень економічної грамотності. Економічна освіта відрізняється від економіки освіти, яка вивчає економіку освітніх установ. Численні організації в світі виділяють ресурси на економічну освіту.

Економічна освіта – це підготовка фахівців для економічних служб, підприємств і спеціальних економічних організацій (фінансових, банківських, статистичних, аудиторських, маркетингових та ін.), а також формування необхідного мінімуму професійних економічних знань у спеціалістів різних галузей економіки і широкого кола працівників підприємницьких структур.

Підходи до системи економічної освіти у різних країнах різняться, але й одночасно мають багато спільного.

Наприклад, у Сполученому Королівстві існує організація під назвою Економічна мережа (The Economics Network), яка є фінансованим урядом національним проектом з підтримки економічної освіти в контексті вищої освіти. Також існує некомерційна організація Economics & Business Education Association (EBEA) для підтримки економічної освіти в контексті середньої освіти.

У Сполучених Штатах організації, основною метою яких є просування економічної освіти, включають Національну Раду з Економічної Освіти із своєю всесвітньою мережею рад і центрів, Фонд Викладання Економіки та Junior Achievement. Американський Національний центр наукових досліджень з економічної освіти