Шляхи прискорення обігу оборотних коштів на підприємстві
75

Планово-економічний відділ (ПЕВ) розробляє перспективні і поточні плани підприємства за всіма техніко-економічними показниками, контролює виконання планів, об’єднує і направляє свю роботу з виявлення і використання виробничих резервів, здійснює аналіз результатів діяльності підприємства, організовує роботу з економічного аналізу діяльності підприємства, намічає заходи з виявлення і використання резервів, з відбору найбільш економічно вигідних заходів в області технічного прогресу.

Відділи збуту і склад організують відповідно постачання підприємства всіма необхідними матеріалами і сировиною, розробляють плани постачання і збуту.

Торговий відділ представлений у вигляді структурних підрозділів – кафе  «Ольга» та «Поліське». Відділ займається продажем продовольчих товарів, наданням в оренду бенкетного залу для проведення різноманітних урочистостей.

Ритуальний цех надає послуги з продажу ритуальних речей. Цех зеленого господарства займається вирощування квітів, овочів, фруктів.

Послугами готелю в місті користуються жителі для тимчасового проживання, а також деякі кімнати здаються в оренду приватним підприємцям для ведення їх господарської діяльності.

Цех спецмонтаж надає послуги жителям міста щодо усунення неполадків внутрішньобудинкових систем. Цех санітарної очистки займається озелененням міста, вивезенням побутових відходів. Відділ експлуатації житлового фонду надає послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Тепломережа надає послуги населенню з теплопостачання.

Водопровідно-каналізаційне господарство, тобто цехи водопостачання та водовідведення, забезпечують населення всього міста послугами з централізованого водопостачання та водовідведення.

Диспетчерська служба приймає аварійні виклики щодо неполадків по місту, по можливості приймає заходи з їх усунення, передає інформацію керуючому органу.