Облік розрахунків з іноземними покупцями і замовниками
33

Облікова політика розроблена на багато років, змінюється підприємством тільки коли вносяться зміни в чинне законодавство. Зміни, причини і сутність, внесені в Положення про облікову політику відображаються підприємством у Примітках до річної фінансової звітності.

В наказі про облікову політику, відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків, затверджено план рахунків бухгалтерського обліку яке підприємство використовує під час ведення бухгалтерського обліку на підприємстві. ДП «Поліський спецлісгосп» не веде рахунки класу 8 «Витрати за елементами». План рахунків побудований таким чином, щоб задовольняти потреби в аналітичній інформації для використання всіх завдань бухгалтерського обліку - збереження майна підприємства, інформації для управління, визначення фінансового результату та розрахунків за податками.

Форма ведення обліку є об’єктом облікової політики й визначення в Положенні про облікову політику.

На ДП «Поліський спецлісгосп» паперова форма ведення обліку: журнальна.

Згідно Наказу про облікову політику для ведення бухгалтерського обліку на підприємстві використовують журнально-ордерну форму. Схема організації обліку операцій за журнально-ордерною формою наведена на рис. 2.3.

 

запис звірка

 

Рис. 2.3. Схема обліку операцій за журнально-ордерною формо

Основними принципами ведення журнальної форми обліку є:

- побудова журналів за кредитовою ознакою;