Дослідження проходження сигналу крізь лінійні кола
3

ВСТУП

 

На сьогоднішній день дуже широко використовується радіотехніка:  радіозв’язок, телебачення, радіокерування, радіолокація, радіонавігація. Всі ці речі кожного дня допомагають нам  відправлять та отримувати інформацію, керувати пристроями, проводити дослідження, спілкуватися з іншими людьми. Ми не можемо уявити собі життя сучасної людини без передачі інформації каналами зв’язку. З кожним роком все більше і більше інформації передається за допомогою ліній телефонного зв’язку, радіозв’язку, та мережі Інтернет.

Із зростанням кількості інформації яка передається більш актуально постає питання про якість передачі сигналу. В загальному випадку є джерело корисного сигналу (мікрофон, відеокамера і т. ін.) сигнал з якого потрібно передати. Далі цей сигнал модулюється, для того, щоб його можна було передати лінями зв’язку або радіоканалом та відправляється на антену або в лінію зв’язку. Приймач отримує сигнал та детектує його далі сигнал підсилюється та виводиться для подальшої обробки. 

Під час проходження інформаційного сигналу крізь вищезазначені стадії часто виникають спотворення, спізнювання сигналу та згасання пов’язані із проходженням сигналу крізь електричні системи. Це спричиняє значні перешкоди передаванню інформації. Та піднімає питання дослідження оптимальних параметрів ліній передачі.

Проблеми спотворення сигналу під час передачі його лініями зв’язку можливо вирішити детально досліджуючи проходження сигналів крізь лінійні кола. Саме тому ця робота присвячена дослідженню проходження сигналів крізь лінійні кола.