Проблеми раціонального розподілення електроенергії
3

потужностей окремих електроприймачів і особливостей кожного підприємства, цеха, установки; підвищення якості та ефективності їх роботи.

Передача, розподіл і споживання виробленої електроенергії на промислових підприємствах повинні здійснюватися з високою економічністю та надійністю.

В системі розподілу електроенергії широко використовують комплектні розподільчі устрої, підстанції та силові й освітлювальні струмопроводи. Це створює глибоку та надійну систему розподілу, в результаті чого вдається зекономити велику кількість дротів і кабелів. Спрощені схеми підстанцій різної напруги і призначень за рахунок, наприклад, відмови від вимикачів на первинній напрузі з глухим з'єднанням трансформаторів підстанцій із живильними лініями. Широко застосовують удосконалені системи автоматики, а також прості та надійні устрої захисту окремих елементів системи електропостачання промислових підприємств.

В той же час, безпечну роботу електрообладнання можливо забезпечити, коли вона виконується при дотриманні відповідних « Правил устройства електроустановок», «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів», а також «Правил пожежної безпеки в Україні».

Всі вимоги щодо надійності електропостачання, високої якості електроенергії, зручності та безпеки в експлуатації, економічності та можливості подальшого розвитку без її докорінного переобладнання у дипломному проекті ураховані.

Це все забезпечує необхідне раціональне й економічне витрачання електроенергії в усіх галузях промисловості.