Види і жанри BTL - реклами
15

підготовлене світлове та музичне оформлення, цікаві призи та сувеніри залишають дуже приємне враження у покупців. Ігри, конкурси, лотереї, не завжди вимагає великих фінансових витрат, але мають дуже високу результативність.

Найефективнішим, на найбільш дорогим промо заходом, вважається промо шоу, хоча великі капіталовкладення дуже швидко окупаються. Розробка захоплюючого сценарію, залучення великої кількості учасників, серед яких відомі люди, барвисте оформлення залів, світлове та музичне шоу — все це справляє незабутнє враження і надовго залишається в пам’яті глядача, як і ненав’язлива реклама по ходу всього уявлення. [7, c.167 - 175]

Отже, основною складовою маркетингу комунікацій, являються BTL акції, причиною їх високої ефективності є безпосередня спрямованість на цільову аудиторію і проведення даних акцій в основному на місці продажу, тобто під час прийняття рішення про покупки. Технології BTL акцій підтримують імідж марки, підвищують значимість продукту або інформування про новинку, для позиціонування товару на ринку, залучення нових споживачів, стимулювання збуту.

Так встановлено, що стимулювання збуту в комплексі маркетингу підприємства – це короткострокові заходи, спрямовані на заохочення споживачів до купівлі товару чи послуги. Стимулювання збуту, яке зазвичай використовують у поєднанні з рекламою чи персональним продажем, може спрямовуватись як на кінцевих споживачів, так і на посередників.

Перевагою програм стимулювання збуту, які мають короткостроковий характер, є їхня привабливість для споживачів і спонукання до здійснення покупки саме в час здійснення акції.

Однак такі методи мають і зворотний бік. Організовуючи кампанію із просування продукції, не слід покладатися лише на заходи стимулювання збуту, оскільки ефект від їх використання короткотривалий і обсяги продажу