Багатокритеріальний пошук культурно-розважальних закладів. ASP .Net MVC4. БД кінотеатрів.
45

відправляє його в уявлення, то фізичний шар моделі і пов'язаних класів відсутній. У цьому випадку набір даних приймає роль об'єкта моделі.

Представлення. Представлення служать для відображення призначеного для користувача інтерфейсу додатку. Інтерфейс зазвичай створюється на основі даних моделі. Прикладом може служити уявлення для редагування таблиці Films, яке містить текстові поля, списки, що розкриваються і прапорці, значення яких засновані на поточному стані об'єкта Film.

Контролери. Контролери здійснюють взаємодію з користувачем, роботу з моделлю, а також вибір уявлення, що відображає призначений для користувача інтерфейс. У додатку MVC уявлення тільки відображають дані, а контролер обробляє дані, що вводяться і відповідає на дії користувача. Наприклад, контролер може обробляти рядкові значення запиту і передавати їх в модель, яка може використовувати ці значення для відправки запиту в базу даних.

Шаблон MVC дозволяє створювати додатки, різні аспекти яких (логіка введення, бізнес-логіка і логіка інтерфейсу) розділені, але досить тісно взаємодіють один з одним. Ця схема вказує розташування кожного виду логіки в додатку. Інтерфейс розташовується в представленні. Логіка введення розташовується в контролері. Бізнес-логіка знаходиться в моделі. Це поділ дозволяє працювати зі складними структурами при створенні програми, так як забезпечує одночасну реалізацію тільки одного аспекту. Наприклад, розробник може сконцентруватися на створенні уявлення окремо від бізнес-логіки.

Зв'язок між основними компонентами програми MVC також полегшує паралельну розробку. Наприклад, один розробник може створювати уявлення, інший – логіку контролера, а третій бізнес-логіку моделі.