Кінесика як форма невербального спілкуіання
21

це співзвучно нашим ідеям ...

З людиною орієнтованим на тілесні відчуття потрібно використовувати інші слова, наприклад:

відчуйте це ...,

тримайтеся цієї лінії ...,

потрібно розсортувати факти ...,

пройтися по ...,

охопити цілком ...,

торкнутися цього ...

 

Людина, у якої переважають зорові образи називається візуалом. Той, кому звичні і зручні слухові образи - аудіалом. І, нарешті, той хто може чітко згадати будь-яке відчуття, яке він переживав у реальності або уявити собі будь-яке відчуття називається - кінестетиків.

В якості довідки можемо сказати, що керівник повинен бути візуалом. Тому, що одна з основних задач істинного керівника в прогнозуванні майбутнього, у визначенні найближчих планів та віддалених перспектив. Крім того керівник повинен і зобов'язаний контролювати. Думаю, не всі правильно розуміють контроль керівника. Це порівняння між тим, що планувалося і тим, що вийшло в результаті. Можливо ви погодитеся, що порівнювати краще не на слух або на дотик, а дивлячись на це відкритими очима.

Інша справа, людина робота якого спілкування. Звичайно краще, якщо він аудіал. Тільки він зможе помічати масу, прихованих від інших, інтонацій і нюансів мови, які уважному слухачеві можуть розповісти більше, ніж самі слова. Ось, наприклад, сильна і активна жінка починає говорити про дітей і, хоча зберігає свій звичний зовнішній вигляд, званий маскою, голос її починає зрадницьки вібрувати, це ніколи не вислизне від аудіала.

Що можна сказати про кінестетика. Кінестетиків можна залучати до вирішення різних проблем - вони не завжди можуть сказати як потрібно їх вирішити, але завжди відчувають наскільки вірно те чи інше рішення. Не можна промовчати про те, що кінестетики найкращі коханці. Пам'ятайте, адже са