Автоматизація процесу гліцеролізу природних жирів
35

6 Інформаційне забезпечення

Системи управління, до яких належать й автоматизовані системи управління, здійснюють оброблення інформації про стан керованого об'єкта і зовнішнього середовища та передавання інформації про прийняті й керуючі впливи. Інформаційне забезпечення автоматизованої системи це інформаційна база і засоби її організації та реалізації. Інформаційне забезпечення АСУ сукупність єдиної системи класифікації та кодування техніко-економічної інформації, уніфікованих систем документації і масивів інформації, які використовуються в автоматизованих системах управління, в тому числі форми документів, відеограм, масивів і інтерфейси або протоколи обміну даними.

Основним документом яким керуються всі автоматизовані системи керування є ГОСТ 26.011.  Засоби вимірювання і автоматизації. Сигнали струму і напруги електричні безперервні вхідні та вихідні. Цей стандарт поширюється на засоби вимірювальної техніки та автоматизації (ЗІА) і встановлює основні параметри електричних безперервних вхідних і вихідних сигналів струму і напруги, призначених для інформаційного зв'язку між ЗІА.

Стандарт не поширюється на генераторні первинні перетворювачі ЗІА з вихідними сигналами, параметри яких однозначно пов'язані з перетворюваної фізичною величиною і на пристрої, що сприймають ці сигнали.

Ще одним важливим документом якому мають відповідати автоматизовані системи є ГОСТ 8.508. Державна система забезпечення єдності вимірювань. Метрологічні характеристики засобів вимірювань і точності характеристики засобів автоматизації ГСП. Загальні методи оцінки і контролю.  Цей стандарт поширюється на вироби Державної системи промислових приладів і засобів автоматизації (ДСП) по ГОСТ 12997-76, для яких нормують метрологічні або точності характеристики по ГОСТ 23222-78, і встановлює загальні методи оцінки і контролю метрологічних