Мистецьке життя українців на території США кінця ХІХ – початку ХХ століття
3

наступні праці, зокрема: «Українська еміграція до Сполучених Штатів Америки» (1994); «Українці в світі» (1992); «Дерев’яні храми України» та ін.

 Джерельна база дослідження представлена насамперед історіографічними джерелами, зокрема: монографія П. Кардаша «Українці в світі». Варто відзначити, що важливим джерелом є для нас статистичні дані вміщені в збірнику «Українська дерев’яна архітектура, шедеври України», де досить розкрито проаналізовано дерев’яну архітектуру українців на теренах США та «Енциклопедія Українознавства» науковця Володимира Кубійовича. Також ми скористалися фото з інтернет ресурсів. Однак, не зважаючи на наявні джерела, тема потребує подальшого дослідження.

При написанні даної наукової роботи використовувались наступні загальнонаукові методи досліджень:

Історико-генетичний метод полягає у вивчені історичних явищ та подій у процесі їх розвитку - від зародження до загибелі чи іншого стану.

Ретроспективний метод дозволяє проникнути у попередній стани об’єкта за допомогою знань про більше пізній або сучасний його стан.

Історико-типологічний метод дозволяє ділити на певні типи історичні явища та процеси за однією чи кількома ознаками.

Термінологічний метод забезпечує вивчення термінологічної бази, що дає змогу краще орієнтуватися у досліджуваній темі, а також можливість вільно оперувати поняттями, що стосуються теми дослідження.

А також такі спеціальні наукові методи досліджень: Метод моделювання дозволяє досліджувати проблеми відтворюючи їх моделі, що дає можливість проникнути в саму суть проблеми.

Курсова робота складається з вступу, трьох розділів, які характеризують стан української культової архітектури на теренах Сполучених Штатах Америки кінця ХІХ спочатку ХХ століття, висновків та списку використаних джерел та літератури.

У першому розділі описується перший період життя українців у США та будівництво перших дерев’яних архітектурно культових споруд, першими