Мистецтво виконання зачісок
2

 

 

Вступ

 

        У сьогоденному моделюванні велика увага приділяється зачіскам. Мистецтво виконання зачісок широко розвивається нагадуючи силуети різних стилів зі зміною сучасних напрямків моди. Якщо по формі зачіска висока і на вигляд важка і громіздка, то насправді вона легша за вагою. Проте такі зачіски не є побутовими і навіть вечірніми, це подіумні варіанти, які виконуються на конкурсах у фантазійному вирішенні або ж для показу моди. Щоб надати зачісці сучасності в ній використовують сучасні елементи, сучасні декоративні прикраси, сучасні вирішення колорування. Вони не потребують великої кількості шпильок і не припудрюються бо існують засоби різної фіксації і фарбуючі матеріали.

     Підхід дизайнера до роботи з зачіскою це дуже точна справа, тому для покращення робіт в салонах краси були створенні такі новітні технології як біо- завивка, ламінування, нарощування волосся, новітні види ліування, стрижка гарячими ножицями.

     Зачіска – це цілий технологічний процес, у результаті якого навколо голови народжується справжній твір – художній малюнок. Головна цінність зачіски – практичність. Секрет сучасної зачіски в застосуванні нових технологій та нової продукції.

    З давніх часів жінки змінювали колір волосся та зачіску в цілому. Поява способів фарбування волосся відкрило нові можливості для самовираження. Сьогодні мільйони людей різного віку, національностей, культур і віросповідань фарбують своє волосся. Якщо раніше зробити зачіску- це було дороге задоволення і щоб хоч трохи змінити колір волосся- його припудрювали, то тепер все набагато простіше. Змінити колір волосся можна за 2-3 години в салонні краси за допомогою фарбників і без припудрювання, зробити модну зачіску чи укладку  можливо навіть в домашніх умовах, адже на сьогоднішній день існує величезна кількість засобів для укладки та по догляду за волоссям.