Мистецтво виконання зачісок
5

Творча частина

1.1                      Історія косметичного бренду

 

     Яка жінка не хоче мати стильну і модну зачіску? Такої не знайти. Ще з давніх часів волосся було зразком жіночності - чим цікавіша зачіска, тим ефектніша жінка. У наш час нічого не змінилось - модні і стильні зачіски складають невід'ємну частину неосяжного світу моди.

       Ми звикли і нам здається незмінним, що марки косметичних засобів, на яких працюють наші салони, є іноземними брендами. Одним з таких брендів є російська компанія Естель. Сьогодні величезна кількість салонів користується засобами для волосся ESTEL Professional, першою і єдиною російською професійною салонною  косметикою.

        Засновник і беззмінний генеральний директор компанії ESTEL Лев Охотин - висококваліфікований хімік, випускник кафедри хімічної технології органічних барвників і фототропних з'єднань Санкт-Петербурзького державного технологічного інституту. Сфера його наукових інтересів - основи тонкого органічного синтезу, тобто саме те, на підставі чого виробляються фарбники. До відкриття власного підприємства Лев Охотин працював у групі менеджерів у одного великого підприємця, вкладав гроші в різні проекти і їх розвиток. Одним з таких проектів виявилася парфумерно-косметична фабрика, яка через рік завдяки старанням Льва Охотіна і його колег вийшла з кризи. Саме тоді Лев Охотин задумався про можливість створення власної компанії по розробці і виробництву косметичної продукції. Питання про те, що виробляти, не стояв, адже, як учений, майбутній керівник компанії ESTEL найкраще знався на барвниках.

      Ідея була проста: розробити і випустити на ринок вітчизняний продукт високої якості і за вітчизняними, зрозуміло, цінами. До її реалізації були залучені друзі: Лідія Павлівна Ковжіна (викладач кафедри хімічної технології органічних барвників і фототропних з'єднань Санкт-Петербурзького державного технологічного інституту), Андрій Шильце (майбутній головний інженер ESTEL), Вадим Борисович Пантелеймонов (майбутній технічний директор) та Ольга Чистякова (керівник лабораторії, хімік-фармацевт за освітою). На дворі був 2000 рік, інвестицій з боку не передбачалося. Початковий стартовий капітал зібрали з особистих заощаджень. Через рік була розроблена і почала продаватися серія фарб для волосся для домашнього використання, що складається з 15 відтінків, під назвою «Естель» (в російськомовному варіанті написання).