Звіт Про виробничу практику на ПАТ «Могилів-Подільський консервний завод»
17

організації юридичного знання. За допомогою юридичного методу предмет юриспруденції конкретизується і оформлюється у відповідну юридичну теорію (юридичну науку) як єдину систему знань про державу і право, висловлену в поняттях.

Юриспруденції, як суспільно-правової науки, також відбувалося з самих початкових етапів появи людського суспільства. Як правило, юриспруденція особливо проявляється на перехідних етапах людської історії, при переході від однієї формації до іншої, від одного державного ладу до іншого. Саме в ці періоди, коли на зміну старим приходять нові законопроекти, статути, конституції та інші правові акти, відбуваються еволюційні процеси у правовій системі держави. 

Юриспруденція стає саме тим каналом, який дозволяє забезпечити правову оформленість суспільно-політичної діяльності держави. Дозволяє юридично оформити відповідні рішення на всіх рівнях (від державних до особистісних), а також забезпечити законну реалізацію даних установок. 

Дуже важливу роль у розвитку юридичних наук відіграє вивчення предмета історії держави і права, який дозволяє нам робити історико-порівняльний аналіз розвитку права. Саме історія держави і права дозволяє дослідити формування та розвиток юридичної політики, як однієї з основних складових державної діяльності, простежити на конкретному історико-юридичному матеріалі тенденції її розвитку та вплив на різні сфери життєдіяльності суспільства.