Вибір джерела світла
13

Світловийпотік: 1050 лм

Колірна температура: 6200 K (Холоднеденнесвітло)

Довга: 604 мм

Діаметрколби: 28 мм

 

1.4 Вибір освітлювальних приладів

Від правильного проектування освітлювальної установки залежить не лише якість та економічність, а й надійність дії освітлювальної установки.

Світлові прилади – це електротехнічні вироби, які повинні відповідати комплексу складних вимог, в числі яких не тільки спеціальні світлотехнічні вимоги, але і вимоги безпеки і надійності, монтажно-експлуатаційні вимоги, вимоги відсутності різного роду перешкод, вимоги технічної естетики. Світлові прилади є не тільки різноманітними функціональними виробами, що мають свої особливості розробки, виробництва і вживання, але і архітектурними елементами, що надають значну емоційну дію при сприйнятті освітлюваного об’єкту.

Світильники для освітлення помешкання досить різноманітні як по призначенню і  зовнішньому вигляду, так і по використовуваним джерелам світла. Традиційними є освітлювальні прилади з лампами розжарювання, в той час, як освітлювальні прилади з люмінесцентними лампами не настільки популярні та процент їх використання не великий. Це пояснюється низкою причин, які повязані з недостатньо високою якістю ОП з ЛЛ, які випускались раніше; це обумовлено використанням ламп типів ЛБ та ЛД, які не зовсім підходять для помешкання(шум ПРА, пульсація світлового потоку). Вже зараз значно покращена номенклатура побутових ОП З ЛЛ, вони можуть конкурувати з традиційними ОП при освітлюванні робочих місць, прихожих, кухонь, біля дзеркала та ін.