Розробка локальної мережі для інтернет-кафе + Доповідь
23

2.1.

Сервер в мережі клієнт-сервер представляє собою ПК з вінчестером великого об’єму, на якому можна розмістити дані, якими можуть користуватися всі ПК в мережі. Сервер також може керувати доступом до периферійних пристроїв (принтер) і для використання мережевої операційної системи.

 

Таблиця 2.1 – Характеристика середовищ передачі

Показники

Вита пара

Коаксіальний кабель

Оптоволокно

Ціна

Невисока

Відносно висока

Висока

Нарощування

Просте

Складне

Просте

Захист від прослуховування

Незначний

Хороший

Високий

Проблеми з заземленням

Немає

Можливі

Немає

Вплив завад

Існує

Існує

Відсутній

 

Мережеві карти можуть вмонтовуватися на настільних та портативних комп’ютерах. Служать для зв’язку з пристроями, які підключені до мережі. Існує великий вибір сіткових карт для різних ПК, які задовольняють різні потреби. Характеризуються по швидкості передачі даних та методу підключення до ПК. Якщо розглядати просто прийом-передачу даних то сіткові карти значно підвищують продуктивність ПК, дозволяють проводити віддалене конфігурування та ін.

У кожній структурованій мережі пристрої взаємодіють між собою за допомогою концентратора або комутатора (Hub). Hub – це пристрій, який виконує роль центральної точки в топології „зірка”.

З’єднання ПК з концентратором утворює сегмент сітки. Ця схема робить простішим підключення до мережі великої кількості користувачів, навіть якщо вони постійно переміщаються. Концентратори бувають різних розмірів, типів та з різною кількістю підключень.