Розробка локальної мережі для інтернет-кафе + Доповідь
33

Вартість підключення

Невисока

Невисока

Висока

 

 

Рисунок 2.8 – Деревовидна топологія

 

Через те, що для даного проекту вибрано логічний тип мережі Ethernet 100 Base T, ми обираємо зіркову топологію [5] з’єднання кабелів.

Кожна логічна схема мережі має свої особливості пов’язані з типом кабелю, який використовується, відстань на яку прокладається мережа, пристроями які будуть входити в склад мережі, швидкість передачі даних, кількість персоналу обслуговування, кошти які плануються вкласти в розробку і впровадження мережі.

Враховуючи невеликі розміри підприємства, малу кількість саме робочих місць , вибираємо тип мережі Ethernet 100Base TХ, яка дає можливість наступної модернізації.

Топологія з’єднання – зірка, максимальна віддаленість станції до концентратора – до 100м . Використовуваний кабель кручена пара, який є дешевий та простий для прокладання. Як концентратори можна використати багато різних пристроїв. Мережа на скрученій парі проста в обслуговуванні, експлуатації та діагностуванні пошкоджень.

Декілька слів про використану в своєму дипломному проекті технологію Wi-Fi, що не належить до жодних топологій, зазначених вище, оскільки не має фізичного під’єднання між комп’ютерами. Щоб об’єднати комп’ютери в мережу лише потрібно мати вбудовані в комп’ютери адаптери та точку доступу, яка б виконувала функцію комутатора (