Розробка локальної мережі для інтернет-кафе + Доповідь
5

E - Maіl листів і іншого), не відходячи від робочого місця, можливість миттєвого одержання будь-якої інформації з будь-якої точки земної кулі, і так само обмін інформацією між комп'ютерами різних фірм виробників, працюючих під різним програмним забезпеченням.

Саме за допомогою локальних мереж можливо з найменшими зусиллями організувати роботу великої кількості комп'ютерів, вести централізоване управління, забезпечити надійну інформаційну безпеку, і антивірусний захист.

У наш інформаційний вік ми вже не можемо обходитися без сучасних засобів зв'язку, таких як мобільний телефон і сучасних способів швидкого отримання інформації, які дає нам Глобальна Мережа Інтернет. Саме ця послуга, отримала бурхливий розвиток в США, Європі і Китаї в середині 90-х років і поступово увійшла в наше сьогодення поряд із ресторанами і кафе. Подібні заклади ми вже можемо спостерігати на центральних вулицях великих міст України та торгівельних центрах.

Концепція полягає в наступному - клієнтові пропонують відразу кілька видів послуг: з одного боку, до його послуг звична кав'ярня зі своїм меню в асортименті,  з іншого - миттєвий доступ до будь-якої інформації, електронної пошти, можливість роботи з документами, роздруківка, сканування, запис на носії, таким чином споживач отримує можливість не тільки провести час за чашкою кави, але і вирішити завдання, розважитися, знайомитися і все це в рамках одного закладу.

Актуальність проекту у тому, що розробка локальної мережі для інтернет-кафе підвищить ефективність функціонування закладу.

Об'єктом дослідження є підприємство на якому буде здійснена розробка локальної мережі.

Предметом дослідження є локальна мережа.