Розробка локальної мережі для інтернет-кафе + Доповідь
77

i вкладається по периметру приміщення. Місця перетину дротів пропаюються з застосуванням бікислотного флюсу.

Велика увага приділяється дотриманню обслуговуючим персоналом правил роботи в приміщенні, яке призначене для експлуатації системи. У приміщенні не повинно бути сторонніх людей. Працівники повинні використовувати спецодяг. Безпека роботи обслуговуючого персоналу в приміщенні забезпечується:

– наявністю нормальних проходів між обладнанням;

– використанням спещальних технічних меблів;

– використанням електрозахисних засобів (діелектричних килимків, гумових рукавиць);

– наявністю аварійного освітлення ;

– обладнанням атки розеток з напругою 220 В;

– заземленням корпусів обладнання i апаратури освітлювальних пристроїв.

        Одне  з  основних  місць в  oxopoнi  пpaцi  займає пожежна  безпека. Першочергове завдання пожежної профілактики — це запобігання пожеж. Під пожежною профілактикою розуміють комплекс організаційних i технічних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, на запобігання пожеж, обмеження їх розповсюдження, а також на створення умов для успішного гасіння пожеж. Пожежно-профілактичні заходи розробляються та виконуються разом, в тісному взаємозв'язку з усіма проектними, будівельними та експлуатаційними роботами.

Приміщення чергування технічного персоналу забезпечуеться протипожежним івентарем (вуглекислотними вогнегасниками ). Проходи між рядами i вихід не повинні загромаджуватись. У випадку виникнення пожежі перш за все потрібно виключити джерело живлення, сповістити про пожежу в пожежну частину. Евакуювати сторонніх людей, які могли опинитися в небезпечшй зоні i лише після цього приступити до гасіння пожежі i рятування цінного обладнання.