Види тлумачення закону про кримінальну відповідальність
3

Вступ

 

          Проблема закону про кримінальну відповідальність розглядалася багатьма визнаними вченими в галузі науки кримінального права. Серед них слід відзначити Бажанов М. І., Вереша Р.В., Кузнецов В.О. та багато інших. Вони розробили теоретичну базу наукового матеріалу з данної теми, який я і використав під час написання своєї курсової роботи.

            Під час написання своєї курсової роботи я звернув увагу на більшість проблемних питань, що стосуються данної теми. Головними питаннями, які я намагався висвітлити в цій курсовій роботі є поняття закону про кримінальну відповідальність, його види, тлумачення та структура. Також я спробував розкрити значення кримінального закону та його завдання, бо саме це питання було надзвичайно дискусійним ще в радянській юридичній літературі та разом з тим не втратило свою актуальність і сьогодні.              

          Об'єктом дослідження є законодавство України.

          Предметом дослідження є правова природа категорії «тлумачення закону про кримінальну відповідальність» в рамках сучасної кримінально-правової науки, істотні ознаки тлумачення закону про кримінальну відповідальність.

          Метою написання цієї курсової являється дослідження питань, щоявляються предметом данної роботи, їх пізнання для створення надійної теоретичної бази, яку б я міг застосувати на практиці.

         Для досягнення даної мети були поставлені наступні завдання:

- Розкрити поняття тлумачення та поняття тлумачення закону про кримінальну відповідальність;

- Визначити значення тлумачення закону про кримінальну відповідальність;

- Вивчити класифікацію кримінального закону;

          Курсова робота включає в себе вступ, основну частину, яка складається з трьох питань, висновок і список використаних джерел.