Використання табличного процесору МS Excel та систем керування базами даних MS Access для виконання розрахунків
3

Вступ

 

Напевно, важко зараз уявити життя сучасної людини, що не володіє комп'ютером. Безумовно, комп'ютер займає важливе місце в житті людини. Дана курсова робота присвячена використанню табличного процесору МS Excel та системам керування базами даних MS Access для виконання розрахунків.

Табличний процесор Excel - найпопулярніший на сьогоднішній день табличний редактор. Він дозволяє легко оперувати з цифрами, має зручний інтерфейс - це як комп'ютер "спілкується" з користувачем, дозволяє будувати різні графіки, безліч діаграм, які сприяють більш повному способу представлення інформації і засвоєння матеріалу.

Застосування цього табличного процесора дозволяє легко оптимізувати і прискорити роботу з обробки інформації. Адже не дарма доведено, що подання інформації в табличному вигляді, а також у вигляді графіків, діаграм дозволяє більш наочно і краще представити інформацію.

Програмне забезпечення для роботи з базами даних використовується на персональних комп’ютерах досить давно. Взагалі, база даних – це набір записів і файлів, які організовані спеціальним чином.

Система керування базами даних дає можливість контролювати структуру і опис даних, роботу з ними і організацію колективного користування інформацією. СКБД також суттєво збільшує можливості і полегшує каталогізацію і ведення великих об’ємів інформації, яка зберігається в численних таблицях. СКБД включає в себе три основних типа функцій: визначення даних, їх обробка й керування даними. Усі ці функціональні можливості в повній мірі реалізовані в Microsoft Access.