Дослідження процесу управління якістю діяльності підприємства кп «жео»
69

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

 

У ході дипломного дослідження зроблені такі висновки та сформульовані такі пропозиції:

1. Система управління якістю (СУЯ) – це засіб, за допомогою якого організація спрямовує та контролює ті види діяльності, які впливають на якість. Управління якістю – комплекс стратегічних і тактичних заходів щодо організації ефективної роботи всіх ланок виробничого процесу і перевірки якості виробу, зокрема управлінського рішення.

2. Управління організацією та її контроль повинні бути систематичними та прозорими, а основою вдосконалення функціонування організації є вісім принципів управління якістю, що мають на меті допомогти організаціям у досягненні довготривалого успіху:

1. Орієнтація на замовника.

2. Лідерство.

3. Залучення працівників.

4. Процесний підхід.

5. Системний підхід до управління.

6. Постійне удосконалення.

7. Прийняття рішень на підставі фактів.

8. Взаємовигідні стосунки з постачальниками.

3. Впровадження системи управління якістю в роботу підприємств комунальної власності дасть змогу підвищити результативність та ефективність управління ними, урахувати потреби клієнтів у конкретних послугах та забезпечити належну якість їх надання, забезпечити формування позитивного міжнародного іміджу України.

4. Підхід, що базується на застосуванні систем управління якістю, спонукає організації аналізувати вимоги замовників, визначати процеси, які сприяють отриманню продукції, прийнятної для замовника, і забезпечувати постійний контроль цих процесів. Система управління якістю може бути основою для постійного поліпшення, яке дозволяє збільшити ймовірність підвищення задоволеності замовника та інших зацікавлених сторін. Вона дає організації та замовникам упевненість у її спроможності поставляти продукцію, яка постійно відповідає вимогам.