Особливості взаємозв’язку та поєднання загальної та спеціальної фізичної підготовки у настільному тенісі
19

Найбільшого поширення набули такі тренажери, як «Велоколесо», «М'яч на штоку», «М'яч на спиці», «Вудка», «Щит-відбивач», ракетка», що «Обважнює, «Дзеркало» (як допоміжний засіб), «Світлове табло»,

«Спеціальний стіл-тренажер», робот-тренажер, що вистрілює м'ячі, мішені. Більшість з цих тренажерів можна виготовити і самим.

Велоколесо 

«Велоколесо» 

Цей тренажер використовують для відробітку різних видів ударів, а також подач. Завдяки можливості регулювати висоту колеса і відстань від місця кріплення, а також кут нахилу осі обертання колеса, можна виконувати технічні прийоми не тільки з верхнім або нижнім обертанням м'яча, але і з чисто бічним або верхне- і нижне-боковым обертанням і справа, і зліва.

Виготовити такий тренажер нескладно і самим. Для цього візьміть колесо середнього розміру від дитячого велосипеда, накачайте камеру м'яко, що дозволить пом'якшити удар ракеткою об колесо, та значно легше створюватиме обертальний момент. А щоб не пошкодити ігрову поверхню ракетки, виконуйте удари не тією ракеткою, якою ви граєте на столі. За допомогою цього тренажера ви дістаєте можливість, стоячи на місці, виконувати удари з різним обертанням м'яча. Якщо прикріпити до столу, лавки або стільців два-три таких тренажера, то можна виконувати удари, пересуваючись. Багатократні повторення вправи допоможуть вам освоювати удари, розвивати спеціальні фізичні якості. Особливо корисно вправлятися на такому тренажері, освоюючи різні види подач. Одночасно розвиваються і групи м'язів, що беруть участь в цьому русі.

 

 

 

 

 

19