Ефективністьі використання виробничих запасів
13

РОЗДІЛ 2.

АНАЛІЗ СТАНУ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ ТДВ «ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ХІМІЧНИЙ ЗАВОД» ЗА 2013-2015 РОКИ

 

 

 

2.1 Динаміка обсягу та складу виробничих запасів підприємства

 

 

На сьогоднішній день ТДВ «Чернівецький хімзавод» це сучасне підприємство, що спеціалізується на випуску емалей пентафталевих ПФ–115 різних кольорів, патронів фільтрувальних, мастик бітумних протишумних та протикорозійних, вогнезахисних паст, автомобільних поліефірних шпатлівок та алкідно–стирольних грунт–шпатлівок, поліефірних меблевих грунтівок, лаків паркетних, різноманітних розчинників та оліф, полірувальних паст, і епоксидних емалей, інших матеріалів масового попиту.

Продукція заводу знаходить своє застосування в авто– та вагонобудуванні, меблевій, хімічній, електротехнічній промисловості, на атомних та гідроелектростанціях.Значна частина асортименту складає випуск товарів народного споживання. За останні 4 роки асортимент зріс майже у 5 разів і складає нині приблизно 70%.

Багато найменувань продукції, зокрема, патрони фільтрувальні, меблеві поліефірні грунтівки, мастики автомобільні, пасти вогнезахисні на Україні виробляються лише на ТДВ «Чернівецький хімзавод».

В ринкових умовах господарювання підприємством розроблено ряд заходів щодо освоєння нових видів продукції та розширення ринків збуту. Сучасні ринки і направлення збуту товарів – це поставки товарів народного споживання в роздрібну торгівлю на всій території України, та поставки продукції промислового призначення підприємствам України, країн СНД та